07 january 2019, 09:30 views 3880
Irina Vlah este noul başcan al UTA Gagauz-Yeri
07 january 2019, 09:30 views 3880

Irina Vlah este noul başcan al UTA Gagauz-Yeri

Peste 50 la sută din alegătorii UTA Gagauz-Yeri şi-au exprimat duminică, 30 iunie, opţiunea pentru alegerile guvernatorului autonomiei, iar, conform datelor preliminare, scrutinul a fost cîştigat de Irina Vlah, care a deţinut anterior mandatul de başcan, transmite MOLDPRES.

Datele generale finale urmează să fie anunţate, însă, conform buletinelor de vot, procesate la ora 23.00, Irina Vlah a obţinut majoritatea de voturi.

„Am cîștigat. A fost o luptă grea, însă vom continua să fim o echipă care va activa în binele autonomiei şi întregii R. Moldova", a declarat Irina Vlah, în conferinţa de presă, imediat după ce au fost anunţare rezultatele preliminare.

Primul care a felicitat-o pe Irina Vlah a fost preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon. „Sunt sigur că locuitorii autonomiei au votat pentru reformele realizate deja de başcanul Irina Vlah şi doresc o continuitate a lucrurilor bune", a relevat şeful statului.

Scrutinul a fost urmărit de 192 de observatori.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

Irina Vlah , Găgăuzia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
618 locuitori

Mihuleni este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Mihuleni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, amplasat pe malul rîului Ciorna, la o distanță de 4 km de orașul Șoldănești și la 112 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 618 oameni. Prima atestare documentară a Mihulenilor datează din anul 1609.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.