07 april 2015, 14:45 Music of the national minorities views 9430
Moldovenii de la Cimişlia au dansat de n-au atins pămîntul (Foto)
07 april 2015, 14:45 Music of the national minorities views 9430

Moldovenii de la Cimişlia au dansat de n-au atins pămîntul (Foto)

Ansamblul "La izvor" din Cimişlia (Republica Moldova) a fost invitatul de onoare al celei de-a XXI-a ediţii a Festivalului Folcloric "Hora prahoveană", eveniment care s-a desfăşurat recent la Fântâna cu Cireşi (România).

Evoluţiile dansatorilor din Cimişlia şi solistei Anişoara Prisăcaru au fost îndelung aplaudate de cei prezenţi la manifestare. «Au dansat moldovenii de aproape că n-au atins pământul şi nu este nici o exagerare! Dansurile lor foarte ritmate, costumele frumoase, bucuria de a dansa în faţa publicului câmpinean au fost apreciate de toată lumea, de aici şi succesul pe care l-au avut la "Hora prahoveană", scrie presa din România.

Membrii Ansamblului "La izvor" au făcut parte din delegaţia Republicii Moldova, prezentă la Câmpina la invitaţia autorităţilor locale.

«Сând moldovenii participă la diverse evenimente organizate pe plan local se creează o anumită stare de emoţie. Mai ales că ei vin bine pregătiţi», scrie campinaph.ro.

Source: provincial.md

Keywords:

Moldova , localitati , Dansuri

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1850
Populația:
28360 locuitori

Soroca este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Soroca. Amplasat  în nord-estul republicii, pe malul drept al Nistrului, oraşul Soroca este situat la 160 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 28362 locuitori. Prima atestare documentară a Sorocii datează din 1499, data încheierii tratatului de pace moldo-polon, la care a fost prezent şi “Coste Posadnic, pîrcălab de Soroca”.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.