28 september 2018, 17:07 views 17141
Actorii Teatrului găgăuz au ridicat publicul în picioare
28 september 2018, 17:07 views 17141

Actorii Teatrului găgăuz au ridicat publicul în picioare

La 27 septembrie, locuitorii și oaspeții Ceadîr-Lunga au avut ocazia să se bucure de un spectacol de zile mari în baza piesei scriitorului și dramaturgului francez Robert Thomas „Capcana". Actorii Teatrul Național din Găgăuzia „D. Tanasoglu" i-au surprins din nou plăcut cu interpretarea lor talentată pe numeroșii spectatori.

În sala Palatului Culturii municipiului s-au adunat sute de locuitori și oaspeți ai orașului Ceadîr-Lunga: studenți ai instituțiilor de învățămînt din municipiu, reprezentanți ai generației în etate. Oficialii Găgăuziei au fost şi dînşii prezenţi la premieră: başcanul Găgăuziei Irina Vlah, șeful Departamentului de cultură și turism Marina Semionova, primarul or. Ceadîr-Lunga Anatolie Topal.

Primarul a menționat importanța unor asemenea evenimente în municipiu și și-a exprimat recunoștința față de actorii Teatrului din Găgăuzia. "Mă bucură foarte mult acel fapt că astăzi în sală sînt mulți orăşeni și, în special, mulți tineri. Familiarizarea cu cultura este un proces foarte important și semnificativ în educarea tinerei generații. Și, bineînțeles, aș dori să-mi exprim recunoștința faţă de colectivul teatrului, de care sîntem mîndri. Le dorim noroc și noi producții!", a spus A. Topal.

Asupra producției, actorii au lucrat sub conducerea regizorului Teatrului „A. Cehov", Artistului Emerit al Republicii Moldova, Dmitri Koev. Datorită numărului mare şi încîlcit al liniilor de subiect ale piesei, dar și a soluţiilor găsite de regizor, producția a dobîndit dinamism și a făcut ca spectatorul să rămînă în suspans pe tot parcursul spectacolului. Deznodămîntul, așa cum se şi cuvine într-un detectiv, este absolut neașteptat. La baza subiectului se află povestea despre felul în care personajul principal, Daniel, care îşi petrecea luna de miere cu soția sa în munți, ca apoi să raporteze poliției despre dispariția acesteia. Cîteva zile mai tîrziu preotul aduce vestea bună: s-a găsit Madame Corban. Cu toate acestea, Daniel susține că vede pentru prima dată această femeie, care se declară a fi soția sa. Comisarul de poliție e confuz. Daniel înțelege că a căzut într-o capcană bine organizată. Şi atunci în pragul locuinţei lui, apare un vagabond care a fost martor la nunta protagonistului și a soției sale, în plus, comisarul, care îi dă crezare lui Daniel, îl conduce în casa martorului, în persoana asistentei medicale, care-i făcea injecţii lui Madame Corban. Aceasta însă confirmă că în faţa lor este Elizabeta, soția legitimă a lui Daniel. Deznodămîntul subiectului are loc chiar la sfîrșit și s-a dovedit a fi complet neașteptat.

Distribuția: personajul principal, Daniel, este interpretat de Anatolie Radulov, rolul soției acestuia este jucat de Natalia Ivanciuk, rolul preotului paroh catolic de Renat Radov; cel al comisarului de Mihail Constantinov; cel al vagabondului Merluş de Ilia Hagi; iar cel al asistentei medicale de Svetlana Ghenova.

La finalul spectacolului, directorul Teatrului Național din Găgăuzia, Mihail Constantinov a comunicat că pentru viitor este preconizată prezentarea spectacolului în limba găgăuză.

Source: gagauz.md

Keywords:

Găgăuzia , teatru , actori

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
281 locuitori

Novovladimirovca este un sat din cadrul comunei Bîcioc din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Grigoriopol și la 68 km de Chișinău. Populaţia satului Novovladimirovca alcătuia 281 oameni în anul 2000. Satul Novovladimirovca a fost înființat în anul 1928.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.