07 july 2014, 10:47 views 21072
La mini-zoo din Bardar au fost aduși cai de rasa
Photo: publika.md
07 july 2014, 10:47 views 21072

La mini-zoo din Bardar au fost aduși cai de rasa "Tinker"

O nouă atracţie pentru amatorii de cai din Moldova. La o mini grădină zoologică din suburbia Chişinăului au fost aduşi cai de rasa "Tinker" cunoscuţi şi sub numele de "Gypsy Cob". Animalele au fost cumpărate din Ungaria şi au trăit mult timp în sălbăticie.

Sînt Puppy şi Candy, doi cai de rasa Tinker, care au ajuns la Bardar de pe păşunile din Ungaria. Caii au costat cîteva mii de euro, dar merită preţul, spun proprietarii pensiunii.

"Arată puţin altfel decît ceilalţi cai, sînt cai de tracţiune de statură medie dar sînt foarte rezistenţi. Sperăm că în timp de trei luni îi vom domestici, vom practica turismul rural în special plimbările pe cal în afara grădinii zoologice", a declarat Diana Rotaru, administrator la o mini grădină zoologică.

"Sînt o rasă mai blîndă, uşor de dresat, după cum vedeţi repedeînvaţă şi aspectul exterior este frumos", a spus Sergiu Maleru, angajat mini grădină zoologică.

Recent mini grădina zoologică din satul Bardar, raionul Ialoveni, s-a îmbogăţiti şi cu un pui de ponei. Are doar 10 zile şi a fost botezat Alan.

Cei mai impresionaţi sînt copiii, care adoră să se joace cu Alan.

La mini grădina zoologică din Bardar sînt peste 80 de specii de păsări şi animale.

Source: ru.publika.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1766
Populația:
492 locuitori

Tătărăuca Nouă este un sat din cadrul comunei Tătărăuca Veche, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Soroca și la 189 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 492 de oameni. Satul Tătărăuca Nouă a fost menționat documentar în anul 1766.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.