19 may 2016, 15:15 Folk music views 8097

19 may 2016, 15:15 Folk music views 8097

"Pasul spre Victorie" la Cahul (Foto)

Pe data de 10 mai, la invitația administrației Liceului "Dimitrie Cantemir", prospectorii militari ai proiectului "Pasul spre Victorie" au vizitat orașul Cahul, ca să povestească despre eforturile pe le fac în vederea perpetuării memoriei eroilor Războiului pentru Marelui Război pentru Apărarea Patriei pe teritoriul Republicii Moldova, realizat de către organizațiile obștești: "Clubul Istorico-patriotic Rus" și "August".

Activistul proiectului, prospectorul Valerie Berelevici le-a povestit liceenilor despre: căutarea mormintelor militare care nu au fost luate la evidență; munca depusă pentru identificarea numelor soldaților sovietici căzuți în lupte; restaurarea monumentelor și a memorialelor în raioanele republicii. Totodată au fost prezentate fotografii și înregistrări video de la evenimentele desfășurate de organizațiile de căutare în diferiți ani. Liceenii și profesorii au ascultat cu mare interes istorisirea prospectorului, exprimîndu-și dorință fierbinte de a participa la activitățile de căutare ale proiectului, povestind și ei la rîndul lor despre inițiativele Liceului privind educația patriotică a tineretului.

Notă informativă: din anul 2011, proiectul militar-memorial "Pasul spre Victorie" desfășoară o campanie de informare a populației Republicii Moldova cu privire la activitățile organizațiilor non-guvernamentale pentru a perpetua memoria eroilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei. De la începutul lansării proiectului au fost desfășurate întîlniri cu zeci de grupuri educaționale, administrațiile localităților din Moldova, Transnistria și Găgăuzia, informații cu privire la rezultatele lucrărilor de căutare și activitatea militar-memorială apare în mod constant în sursele mass-media.

Keywords:

război , victorie , Cahul , eveniment

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
942 locuitori

Zgărdeşti este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Zgărdeşti, Bondareuca și Ciofu. Localitatea se află la distanţa de 16 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 942 de oameni. Satul Zgărdești a fost menționat documentar în anul 1609.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.