10 march 2011, 10:08 views 4119
10 march 2011, 10:08 views 4119

Consiliul obştesc, în slujba conducerii şi cetăţenilor de rînd

La iniţiativa preşedintelui raionului, la Edineţ a fost constituit un consiliu obştesc. Potrivit lui Oleg Scutaru, acest organ auxiliar de conducere, va contribui la identificarea şi soluţionarea celor mai acute probleme. Potrivit demnitarului, consiliul obştesc a fost format din cele mai reprezentative persoane ale raionului. 15 la număr, acestea vor reprezenta direct interesele populaţiei, informînd conducerea raionului despre starea de lucruri în teritoriu.

Membrii consiliului obştesc activează în diferite domenii. Acest factor, susţin ei, îi va ajuta să faciliteze depistarea neregulilor şi înlăturarea lor din interior. La prima şedinţă au participat reprezentanţi ai mai multor structuri din teritoriu. Discuţiile s-au axat pe cîteva probleme, care, după părerea participanţilor, nu suportă tergiversare.

Consiliul obştesc se va întruni o dată în lună. Scopul acestuia este de a informa din prima sursă conducerea raionului Edineţ şi a înlătura barierile de comunicare între conducere şi cetăţenii de rînd.

Sursa: canalregional.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
1758 locuitori

Săseni este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bahu și Săseni. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Călărași și la 72 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1758 de oameni. Satul Săseni a fost menționat documentar în anul 1437.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.