|
Ușile din Chișinăul vechi, comori ale timpului distruse de inacțiunea oamenilor
Chișinăul se schimbă la față zi de zi, iar odată cu aceste schimbări dispar și adevăratele comori ale orașului - ușile de epocă care dea lungul anilor au fost deschise de mii de oameni și care păstrează pe ele amprenta timpului și a schimbării frumoasei noastre urbe.
Ușile de epocă sînt o adevărată bijuterie a orașului vechi, care din cauza inacțiunii proprietarilor de clădiri, în multe cazuri sînt lăsate de izbeliște, iar ulterior înlocuite pe uși din fier, aluminiu sau plastic, ștergînd astfel din personalitatea orașului.
Foarte puțini au curajul să restaureze aceste uși din lemn și să le dea o nouă viață, păstrînd astfel autenticitatea tîmplăriilor pe care pot fi citite urme ale istoriei noastre.
În majoritatea cazurilor, de norocul de a fi restaurate, conservate și valorificate se pot bucura doar ușile din clădirile unde își au sediul instituțiile publice, pe cînd cei mai mulți proprietari de clădiri particulare preferă să nu investească într-un proiect de restaurare care poate ajunge și la cîteva mii de euro. Mai mult decît atît, de cele mai multe ori aceste uși rămîn uitate de oameni și se distrug în timp.
Continuarea articolului citiți pe noi.md.
Source:
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1621
- Populația:
- 2120 locuitori
Mereşeni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mereșeni și Sărata-Mereșeni. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Hîncești și la 43 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2120 de locuitori. Satul Mereșeni a fost menționat documentar în anul 1621.
Comments
(0)