19 august 2022, 14:30 views 1869
Dodon s-a prezentat la Procuratura Generală
Photo: Profimedia Images
19 august 2022, 14:30 views 1869

Dodon s-a prezentat la Procuratura Generală

Fostul președinte de stat Igor Dodon s-a prezentat în ziua de vineri, 19 august, la Procuratura Generală. Conform informațiilor oferite de procurora Mariana Cherpec, acesta ar fi venit pentru a lua cunoștință cu materialele cauzei penale „Energocom”.

Fostul președinte de stat a fost salutat cu aplauze în momentul în care a ieșit din sediul instituției, de către oamenii ce fusese adunați la un protest, organizat de Partidul „Șor”. Simpatizanții fracțiunii s-au adunat pentru a cere eliberarea deputatei Marina Tauber, pentru a-și arăta nemulțumirea și a cere demisia actualei guvernări.

Anterior, Dodon venise cu o reacție în ceea ce privește episodul în care este vizat în dosarul generic „Energocom”. Dodon susține că dosarul în care i se incriminează săvîrșirea infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu, în interesul unui grup criminal organizat „este trucat”.

Igor Dodon este învinuit că din poziția pe care o avea la acel moment, a semnat avizul în baza căruia, în mai 2008 de către directorul general al SA „Energocom” a fost încheiat contractul privind procurarea energiei electrice pentru Republica Moldova, cu o compania străină, din Ungaria, în volum de 2 320 000 000 kw/h, pentru perioada lunilor mai 2008 - iunie 2009, contrar prevederilor art. 82 al Legii nr. 1134 din 02.04.1997 cu privire la societățile pe acțiuni.

 

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
3016 locuitori

Cotova este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cotova și Măcăreuca. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Drochia și la 186 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3016 oameni. Satul Cotova a fost menționat documentar în anul 1443.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.