11 january 2021, 12:00 views 2522
Icoana Sfintei Matrona mai stă o lună la Chişinău, la cererea enoriașilor
11 january 2021, 12:00 views 2522

Icoana Sfintei Matrona mai stă o lună la Chişinău, la cererea enoriașilor

Icoana făcătore de minuni a Sfintei Matrona din Moscova și o parte din moaștele ei depuse la Biserica "Acoperămîntul Maicii Domnului" din sectorul Buiucani al Capitalei, vor mai rămîne la Chişinău. Relicvele vor fi expuse pînă în 28 noiembrie la aceeaşi biserică.

Oamenii cred cu tărie în puterea vindecătoare a icoanei şi au venit să se roage pentru sănătatea celor dragi și pentru pace în țară, transmite publika.md.

"Ne rugăm pentru copii, pentru familie. Să fie copiii sănătoşi, noi să fim sănătoşi. Pentru toate bune să fie în familie."

"Da, ajută. Eu aici, aproape, trăiesc şi vin aproape în fiecare duminică şi mă rog să-mi trimită sănătate, mie, la nepoţi, la copii. Fiecare se roagă şi cere ceea de ce are nevoie."

"Ajută, ajută. Dacă ai sufletul curat şi împăcat cu tatăl ceresc, este foarte bine. Ajută la tot. Pentru sănătate, pentru pace în ţară, să fie lumea împăcată cu Duhul Sfînt."

"La cererea enoriaşilor, credincioşilor care vin să se închine s-a hotărît să stea pînă la data de 28 noiembrie, ca să poată să vină fiecare să se închine, deoarece mulţi nu prea au ştiut, au aflat mai tîrziu."

Sfînta Fericită Maică Matrona a fost trecută în rîndul sfinților în 1999 de Biserica Ortodoxă Rusă. Icoana și moaștele sfinte sînt aduse pentru a patra oară la Chişinău.

Source: noi.md

Keywords:

icoana , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1787
Populația:
951 locuitori

Pohorniceni este un sat şi comună din raionul Orhei. Pohorniceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Orhei și la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 951 de oameni. Satul Pohorniceni a fost menționat documentar în anul 1787.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.