09 september 2021, 15:00 views 2449
La ce etapă se află reparația grădinițelor din capitală
09 september 2021, 15:00 views 2449

La ce etapă se află reparația grădinițelor din capitală

Lucrările de reparaţie a grădiniţelor din capitală continuă. Potrivit primarului general Ion Ceban, din cele 88 de instituții de educație timpurie unde au fost organizate reparații în anul curent, în 68 de unități lucrările au fost finalizate, iar în alte 20 de grădiniţe sînt pe ultima sută de metri.

„Lucrările rămase privind reparația sediilor grădinițelor se referă la amenajări exterioare a pavilioanelor de joacă și a teritoriului adiacent. Cît privește redeschiderea grupelor noi în grădinițele existente, din cele 14 instituţii de educaţie timpurie unde au fost prevăzute astfel de ajustări, în 4 grădinițe lucrările au fost finalizate, iar în altele 10 lucrările de reamenajare sînt executate în proporție de 70-80%.

Acestea urmează a fi finalizate în termen de 2 săptămîni. Totodată, sediul Liceului Teoretic „Pro Succes” din sectorul Botanica este reparat în volum de 23%, iar în săptămîna curentă urmează să fie publicat anunțul privind procedura de achiziție a lucrărilor de reparație a clădirii Gimnaziului nr. 6 din acelaşi sector”, a declarat primarul general Ion Ceban.

Amintim că pentru lucrări de reparație a 88 de grădiniţe din Chișinău au fost alocaţi din bugetul municipal cca 26 milioane de lei, iar pentru deschiderea grupelor noi în 14 instituții au fost direcţionaţi 15 milioane de lei. Alte instituții sînt reparate în cadrul proiectului, eficiența energetică.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
129 locuitori

Șicovăț este un sat din cadrul comunei Morenii Noi, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ungheni și la 119 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 129 de oameni. Satul Șicovăț a fost menționat documentar în anul 1911.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.