25 august 2021, 16:00 views 2331
25 august 2021, 16:00 views 2331

Primăria capitalei a alocat 10 mln de lei pentru modernizarea rețelelor electrice

Administrația municipală din Chișinău începe modernizarea sistemelor de iluminat stradal de pe arterele centrale și secundare ale orașului.

Primăria a informat că aceste lucrări constau în reabilitarea și schimbarea pilonilor, trasarea liniilor electrice, montarea corpurilor de iluminat și becurilor de tip LED.

Modernizarea rețelelor electrice municipale a început pe bulevardul Cuza-Vodă din sectorul Botanica, unde sînt executate lucrări de vopsire a 100 de piloni, schimbare a cinci kilometri de linii electrice, a suporturilor și corpurilor de iluminat, precum și montarea a 100 de becuri de tip LED.

În paralel, va începe modernizarea rețelelor de iluminat stradal pe adresele: str. Liviu Deleanu, unde vor fi înlocuite 58 de corpuri de iluminat și trasate 2,5 km de linii electrice, str. Teilor, unde vor fi schimbate 27 de corpuri de iluminat și vopsite suporturile, str. Burebista, unde vor fi înlocuite 46 de corpuri de iluminat și vopsite suporturile.

De asemenea, pe șoseaua Hîncești vor fi schimbate cinci km de linii electrice, precum și vopsite suporturile cu montarea a 225 de corpuri de iluminat, iar pe tronsonul Calea Orheiului - bd. Grigore Vieru vor fi schimbați 4,8 km de cablu, 215 corpuri de iluminat cu becuri LED, pe carosabil și trotuare.

Autoritățile au comunicat că din bugetul municipal pentru lucrările de modernizare a rețelelor electrice stradale au fost alocate 10 milioane de lei.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

Chisinau , iluminare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
288 locuitori

Comarovca este un sat din cadrul comunei Natalievca, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Fălești și la 125 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 288 de oameni. Satul Comarovca a fost întemeiat în anul 1913.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.