13 may 2021, 16:30 views 3572
Pe locul Stadionului Republican nu poate fi construită o nouă ambasadă a SUA. Opinie
13 may 2021, 16:30 views 3572

Pe locul Stadionului Republican nu poate fi construită o nouă ambasadă a SUA. Opinie

Pentru construcția unei noii clădiri a Ambasadei SUA în Moldova, trebuie de găsit un alt teren, deoarece ea nu poate fi construită pe teritoriul fostului Stadion Republican.

O astfel de opinie a exprimat președintele Comisiei pentru Construcții, Arhitectură și Relații Funciare a Consiliului Municipal Chișinău, Vasile Chirtoca, în cadrul unei conferințe de presă, unde a prezentat informații actuale cu privire la multe probleme de interes public, transmite Noi.md.

Referindu-se la soarta teritoriului abandonat al Stadionului Republican, Vasile Chirtoca a menționat că el însuși a fost directorul organizației de proiectare și nu este pur și simplu un om de afaceri, ci și un profesionist în problemele de planificare urbană.

”În opinia mea, în acest loc nu ar trebui să existe nici un fel de ambasadă. Acest loc ar trebui să fie un obiect de infrastructură și social pentru oraș. Fie stadion, fie un Palat de gheață al sportului, în același timp poate fi creat și un parc. Dar acest loc ar trebui să fie cu siguranță pentru un proiect social, care să fie dotat și cu parcări subterane etc.”, a subliniat el.

Vasile Chirtoca și-a exprimat regretul că reprezentanții unei țări atît de mari și pe care o respectă au contactat acest proiect, deoarece în rezultatul unor astfel de proiecte scade popularitatea statului în cauză în rîndul cetățenilor țării-gazdă.

”Toți locuitorii Chișinăului înțeleg că acest lucru nu ar trebui să se întîmple. Și eu, în calitate de membru al echipei (dar nu și membru al partidului) Partidului Socialiștilor în Consiliul Municipal și de cetățean, nu susțin acest proiect. Și cred că și noua conducere a țării și noi cu toții ar trebui să ne gîndim unde să oferim ambasadei acestui mare stat un teren decent, pentru ca ei să poată construi acolo ceea de ce au nevoie. Cred că ar trebui să mergem în această direcție”, a subliniat Vasile Chirtoca.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
2052 locuitori

Ruseni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Ruseni și Slobodca. Comuna este aşezată în partea de est a raionului Edineţ pe malul rîului Ciuhur, la o distanţă de 10 km de orașul Edineţ, la o distanţă de 15 km de staţia de cale ferată Rediul Mare şi la 210 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2052 de oameni. Prima atestare documentară a satului Ruseni din ținutul Hotin datează din 2 mai 1575.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.