04 january 2021, 12:30 views 2665
Deținătorii de animale din capitală riscă amenzi dacă nu vor strînge excrementele patrupezilor
04 january 2021, 12:30 views 2665

Deținătorii de animale din capitală riscă amenzi dacă nu vor strînge excrementele patrupezilor

Deţinătorii de animale de companie care nu vor strînge excrementele după acestea în spaţiile publice din Chişinău vor achita o amendă de 1200-1500 lei.

La intrările în parcuri, scuaruri şi pe alei se vor monta panourilor informative. Prevederea se regăseşte în Regulamentul privind întreținerea animalelor de companie cu și fără stăpîn în municipiul Chișinău, a cărui aplicare s-a aprobat la şedinţa CMC, transmite IPN.

Potrivit proiectului de decizie, primarul va desemna în calitate de agenţi constatatori angajaţii Secţiei de control şi protecţie a animalelor din cadrul DGLCA pentru monitorizarea situaţiei. Direcţia generală finanţe va asigura alocarea surselor financiare pentru definitivarea Registrului de evidenţă a animalelor cu şi fără stăpîn.

DGLCA se obligă să asigure inspectarea şi verificarea tuturor parcărilor auto, a şantierelor de construcții, pieţelor de comercializare a animalelor de companie, a azilurilor pentru maidanezi şi a agenţilor economici din Chişinău în vederea respectării Regulamentului, în baza unui grafic elaborat şi coordonat cu Comisia de specialitate a CMC. DGLCA va raporta trimestrial Comisiei de specialitate despre activitatea Secţiei de control şi protecţie a animalelor.

Source: www.ipn.md

Keywords:

Chisinau , animale , regulament

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1447
Populația:
2502 locuitori

Clocuşna este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Clocuşna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Clocușna este situat la o distanță de 25 km de orașul Ocnița și la 230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 2502 oameni. Prima atestare documentară a satului Clocușna din ținutul Hotin datează din 22 august 1447.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.