14 march 2021, 14:15 views 2739
Lockdown în Chișinău: Revin sau nu elevii la școală?
14 march 2021, 14:15 views 2739

Lockdown în Chișinău: Revin sau nu elevii la școală?

Oficial din 16 martie în municipiul Chișinău va fi reluat procesul educațional în școli, însă nu în cazul tuturor elevilor. Decizia a fost luată de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a Municipiului Chișinău cu puțin timp în urmă, scrie noi.md.

Astfel, pe băncile școlilor vor revenit doar elevii claselor primare (I -IV) și elevii claselor absolvente (a IX-a, a XII-a, a XIII-a), elevii din clasele V-VIII, X-XI vor învăța la distanță.

De menționat că procesul educațional se va desfășura cu respectarea strictă a normelor de sănătate publică privind prevenirea și răspîndirea COVID- 19 și a modelelor, aprobate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC), iar în cazul claselor absolvente procesul educațional se va desfășura cu participarea zilnică, și prezența fizică, a unui număr de elevi stabilit în baza suprafeței sălii de clasă.

Totodată, activitatea extrașcolară, cu prezența fizică a unui număr maxim de 15 elevi în grupă, iar procesul educațional în instituțiile de învățămînt special și extrașcolar din orașul Chișinău se va desfășura cu prezența fizică a unui număr maxim de 15 elevi în grupă.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1610
Populația:
756 locuitori

Şipca este un sat şi comună din raionul Soldăneşti. Şipca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 3 km de orașul Șoldănești și 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 756 de oameni. Prima mențiune documentară certă a localității datează din anul 1610.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.