18 march 2020, 12:30 views 2965
Cum va activa Primăria Chișinău în condițiile stării de urgență
18 march 2020, 12:30 views 2965

Cum va activa Primăria Chișinău în condițiile stării de urgență

Primăria municipiului Chișinău elaborează în prezent un site ce vizează combaterea coronavirusului, unde vor fi plasate toate informațiile necesare, răspunsurile la întrebările cetățenilor și comentariile medicilor.

Acest lucru a fost relatat de către primarul general al capitalei, Ion Ceban, în cadrul emisiunii Loc de Dialog la Radio Moldova, relatează NOI.md cu referire la actualitati.md.

Potrivit lui, cu ajutorul site-ului vor fi dezmințite toate informațiile inexacte despre coronavirus, precum și infirmate diverse speculații care s-au înmulțit în spațiul pubic.

- Am distribuit deja și am plasat la Chișinău multe materiale cu informații despre lupta cu coronavirusul. Acum, în legătură cu introducerea stării de urgență de 60 de zile în Moldova, pregătim o serie de măsuri suplimentare. În zilele următoare vom organiza ședințe, vom informa mai tîrziu despre deciziile luate, a spus Ceban.

În ceea ce privește activitatea transportului public, Primarul a menționat că au fost elaborate propuneri și transmise Comisiei pentru Situații Excepționale, care urmează să aprobe o decizie. Potrivit lui, unele decizii Primăria le adoptă autonom, însă în alte cazuri este necesară decizia puterii supreme din țară.

- Cineva spune că facem panică. Încercăm să fim cît mai corecți posibil, priviți ce măsuri iau alte țări - Italia, Spania, Franța. Vedeți ce se întîmplă în Ucraina și România, ce se întîmplă în Rusia - la Moscova ar putea fi declarată carantină totală cu stoparea întregului transport, a menționat Ion Ceban.

Edilul a îndemnat din nou toți cetățenii să respecte recomandările OMS și ale autorităților - să spele și să dezinfecteze mai des mîinile, să rămînă acasă, să respecte distanța și să nu tragă concluzii în baza informațiilor din surse neconfirmate.

Reamintim că Parlamentul Moldovei a instituit stare de urgență pentru 60 de zile.

Source: actualitati.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1850
Populația:
28360 locuitori

Soroca este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Soroca. Amplasat  în nord-estul republicii, pe malul drept al Nistrului, oraşul Soroca este situat la 160 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 28362 locuitori. Prima atestare documentară a Sorocii datează din 1499, data încheierii tratatului de pace moldo-polon, la care a fost prezent şi “Coste Posadnic, pîrcălab de Soroca”.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.