06 march 2019, 11:50 views 12142
Mănăstirea Ciuflea din Chișinău, în reconstrucție
06 march 2019, 11:50 views 12142

Mănăstirea Ciuflea din Chișinău, în reconstrucție

Mănăstirea "Sfîntul Mare Mucenic Teodor Tiron" din Chișinău, intră într-un nou proces de restaurare. Slujitorii lăcaşului spun că picturile murale, realizate în perioada interbelică, sînt într-o stare deplorabilă şi trebuie restabilite.

Din 1933, cînd iconarul Irineu Protcenco a pictat interiorul mănăstirii, au avut loc doar două restaurări.

Astăzi, din cauza umezelii o bună parte din picturi s-au deteriorat.

Mănăstirea Ciuflea este un monument de arhitectură de importanță națională. Picturile urmează să fie restabilite pe o suprafaţă de 1600 de metri pătraţi.

Mănăstirea "Sfîntul Mare Mucenic Teodor Tiron" din Chișinău a fost construită de fraţii Teodor şi Anastasie Ciufle în anul 1858. Lăcaşul se află în subordinea Mitropoliei Moldovei.

Source: publika.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:

Populația:
717 locuitori

Stohnaia este un sat în componența orașului Rezina, raionul Rezina. Amplasat pe malul drept al rîului Nistru, satul este situat la o distanță de 3 km de orașul Rezina și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 717 oameni.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.