26 november 2018, 15:46 views 9502
Benzi de circulație exclusiv pentru transportul public
26 november 2018, 15:46 views 9502

Benzi de circulație exclusiv pentru transportul public

Municipiul Chișinău va avea benzi de circulație destinate exclusiv transportului public. Proiectul va fi implementat săptămîna aceasta, cînd vor fi marcate astfel trei străzi din centrul capitalei.

Este vorba despre străzile Ștefan Cel Mare, A. Pușkin și G. B. Bodoni.

Primarul interimar Ruslan Codreanu a declarat la ședința operativă de astăzi a Primăriei că a recepționat de la locuitorii capitalei mai multe plîngeri legate de întîrzierea troleibuzelor și autobuzelor în stații cu pînă la 30 de minute chiar.

Codreanu susține că autoritățile se așteaptă ca odată cu marcarea străzilor cu benzi destinate transportului public, problema respectivă, dar și cea a ambuteiajelor să se rezolve.

"Este important să vedem dacă banda dedicată transportului public ne va ajuta la fluidizarea traficului. Vom face un proiect pilot, să vedem cît e de fezabil, ce am cîștiga noi ca municipiu, dar și oamenii care circulă cu troleibuzul. Vom vedea care sînt reacțiile lor, apoi luăm decizia finală", a menționat primarul interimar al Chișinăului.

La începutul lui iunie, anul curent, la Chișinău au avut loc audieri publice privind introducerea benzilor dedicate transportului public.

Source: realitatea.md

Keywords:

Chisinau , transport

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populaţia:
1458 locuitori

Cuizăuca este un sat şi comună din raionul Rezina. Este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanţă de 27 km de oraşul Rezina şi la 71 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1458 de oameni. Este menţionat documentar la 25 februarie 1604.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.