06 april 2012, 15:12 views 4448
06 april 2012, 15:12 views 4448

Tariful de călătorie cu maxi-taxi va fi majorat în decurs de 2 săptămîni

Majorarea tarifului pentru călătorie cu maxi-taxi în raza municipiului Chișinău va avea loc în decurs de cel mult două săptămîni, însă doar după ce vor fi asigurate condiţiile de transportare a călătorilor. Despre aceasta a anunţat primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă.

În cadrul şedinţei serviciilor municipale, Chirtoacă a spus că a avut ieri, întîlniri cu administratorii de rute de maxi taxi, dar şi cu şoferi, în cadrul cărora le-a vorbit despre imposibilitatea majorării costului de călătorie pînă la 5 lei, atît timp cît nu sînt respectate regulile de circulaţie de către ei.

Totodată, primarul a optat pentru înăsprirea controalelor pe trasee din partea agenţilor rutieri şi s-a arătat deranjat că foarte mulţi poliţişti sînt antrenaţi în deservirea persoanelor oficiale de stat. „Poliţiştii sînt folosiţi într-un scop pe care eu nu îl înţeleg, deoarece persoanele oficiale de stat ar putea merge cu girofarele”, a remarcat Chirtoacă.

Amintim că, la finele săptămînii trecute, şoferii de maxi-taxi de pe mai multe rute din Chișinău au intrat în grevă spontană, cerînd majorarea tarifului de călătorie, dar şi oprirea controalelor excesive din partea agenţilor rutieri. Ei au fost de acord să revină pe rute doar după ce primarul Dorin Chirtoacă le-a promis că la şedinţa din 15 iunie a Consiliului Municipal va fi examinată chestiunea cu privire la majorarea tarifului de călătorie pînă la 5 lei. În aceeaşi zi, un microbuz cu pasageri a fost implicat într-un grav accident rutier lîngă Ialoveni.


Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1679
Populația:
1075 locuitori

Horodişte este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Horodişte este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Horodişte este situat la o distanţă de 16 km de oraşul Donduşeni şi la 252 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1075 de oameni. Prima atestare documentară a satului Horodişte datează din anul 1679.  

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.