|
Revenirea circului chișinăuian
Circul din Chișinău a fost deschis oficial în a.1981. Pentru acest obiect unic în felul său autorilor și executorilor proiectului le-a fost conferit Premiul de Stat al RSSM.
Circul din Chișinău este unul din edificiile reprezentative pentru capitala Moldovei. În Republica Moldova, el dispune de cea mai încăpătoare sală, are forma unui amfiteatru, este calculat pentru 1900 locuri, iar arena are în diametru 13 m. Aici au avut loc concerte și reprezentații ale artiștilor autohtoni și străini (din Belarus, China, Germania, Rusia, Ucraina și alte țări). În timp ce în circurile din fostul spațiu sovietic timp de un an erau organizate 14 reprezentații, cel din Chișinău stabilea recorduri, găzduind și 57 de reprezentații.
Dar în a.2004 pentru această instituție de divertisment din capitala Moldovei a început o perioadă grea. S-a încercat comercializarea ei, prin modificarea statutului de întreprindere de stat în societate pe acțiuni. De nenumărate ori au tot fost schimbați directorii. În ce situație este azi circul din Chișinău, există speranța de a-l reanima, cine se face vinovat de problemele acestui edificiu? La acestea și alte întrebări ale jurnalistului NOI.md răspunde Andrei Locoman, ex-director al circului din Chișinău, actualmente director al Organizației concertistice și de impresariat Moldova-Concert.
Continuarea articolului citiți pe noi.md.
Source:
- Голосование диаспоры: запретить или отрегулировать?
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1772
- Populația:
- 1401 locuitori
Negreşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Negreşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Strășeni și la 26 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1401 oameni. Satul Negreşti a fost menționat documentar în anul 1772.
Comments
(0)