26 june 2018, 15:05 views 2885
La Porțile Chișinăului va apărea o nouă Troiță
26 june 2018, 15:05 views 2885

La Porțile Chișinăului va apărea o nouă Troiță

La „Porțile Orașului", de la intrarea în municipiul Chișinău, se va înălța o nouă Troiță din metal la inițiativa și cu sprijinul Asociaţiei Obştești „ORTHODOX-ART". Monumentul a primit deja binecuvîntarea mitropolituluiu.

În acest sens, la Reședința mitropolitană din capitală, parohul Bisericii de Lemn din Chișinău și Președintele Asociaţiei Obştești, Sergiu Curnic i-au prezentat Mitropolitului Vladimir proiectul noului monument creștin „care va străjui orașul nostru și-i va îndemna pe toți trecătorii să se închine, asociindu-l cu Sfînta Treime, căci privirea unei troițe este urmată de însemnarea cu semnul Sfintei Cruci și închinarea la Cele Trei Persoane ale Preasfintei Treimi".

Mitropolitul Vladimir a binecuvîntat demararea construcției ce va „schimba la față" una din intrările principale ale capitalei, exprimîndu-și speranța că aceasta va fi o mostră de spiritualitate și un monumet important pentru viața credincioșilor din municipiu.

Source: noi.md

Keywords:

Chisinau , cruce

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1795
Populația:
1099 locuitori

Prodăneşti este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Prodănești și Căprești. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Florești și la 101 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1099 de oameni. Satul Prodănești a fost menționat documentar în anul 1795.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.