13 june 2018, 11:21 views 9419
Ambasadorul SUA oferă detalii despre ambasadă care va fi ridicată pe Stadionul Republican
13 june 2018, 11:21 views 9419

Ambasadorul SUA oferă detalii despre ambasadă care va fi ridicată pe Stadionul Republican

Ambasadorul SUA la Chișinău, James D. Pettit, spune că viitorul sediu al Ambasadei va fi construit pe terenul fostului Stadion Republican, iar în prezent Ambasada se află la ultima etapă a negocierilor cu Guvernul. Declarațiile au fost oferite în cadrul unui interviu pentru TV8.

„Noi de mulți ani, aproape zece ani, am căutat un teren pentru a construi o nouă ambasadă. Suntem aici, în Republica Moldova, la Chișinău, mai mult de 25 de ani, am ajuns la timpul cînd va fi necesar să reflectăm relațiile bune pe care le avem cu R. Moldova și să construim o ambasadă nouă. Eu îi pot asigura pe toți că va fi printr-un proces transparent, un proces deschis, conform tuturor legilor și regulamentelor", a declarat Pettit.

Amintim că, potrivit unui proiect de lege elaborat de Ministerul Economiei și Infrastructurii, Stadionul Republican din municipiul Chişinău, amplasat pe str. Tighina 12, care este proprietate publică a statului, urmează a fi desființat, iar terenul va fi oferit la preț de piață pentru construcția sediului Ambasadei Statelor Unite ale Americii.

Source: tv8.md

Keywords:

James Pettit , ambasada , stadion

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
1883 locuitori

Svetlîi este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Alexeevca și Svetlîi. Localitatea se află la distanța de 30 km de municipiul Comrat și la 134 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1883 de oameni. Satul Svetlîi a fost menționat documentar în anul 1913 cu denumirea Denevița Nouă.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.