30 march 2018, 16:15 views 14110
Radu anunţă cînd va începe astuparea gropilor de pe străzile Chişinăului
30 march 2018, 16:15 views 14110

Radu anunţă cînd va începe astuparea gropilor de pe străzile Chişinăului

Primăria declară război gropilor din Chişinău! De luni, 2 aprilie, vor fi demarate lucrări de reparaţie a străzilor „găurite".

Anunţul a fost făcut de primarul general interimar al capitalei, Silvia Radu, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Vom începe un amplu program de reparație a drumurilor. Se va intra în fiecare stradă şi vom astupa gropile. Vom intra în curțile şi ogrăzile oamenilor unde nu s-a mai intrat de 20 de ani. Nu se va mai face ca în anii trecuți, să aruncam o mînă de rumeguș şi gata, dar se va lucra foarte calitativ si etapizat, ne vom concentra pe astuparea găurilor, apoi ne vom concentra pe reparația generală a drumurilor, precum şi trotuarelor", a declarat Silvia Radu.

Potrivit primarului interimar, lucrările vor avea loc pe parcursul zilei, aşa că şoferii sînt îndemnaţi să se înarmeze cu răbdare, în cazul în care se vor forma ambuteiaje.

„Ne vom ocupa cumsecade de astuparea gropilor, iar din luna iunie va începe reparația generală a drumurilor din Chișinău. Nu putem face aceste lucrări noaptea,pentru că încă este prea frig şi nu putem turna asfalt, nu putem intra în curți noaptea pentru că vom deranja locuitorii", a adăugat Radu.

Silvia Radu spune că va participa personal la lucrările de reparaţie a străzilor din capitală, fiind însoţită şi de un expert în domeniu. Totodată, primăriţa a atenţionat persoanele implicate în lucrări să nu se joace, pentru că ar putea fi taxaţi dur.

„E timpul să avem şi noi lucrări calitative. Am atenționat angajații să nu se joace, pentru că vor răspune cu propria funcţie pentru aceste lucrări. Vreau ca lucrările sa reziste în timp, nu vreau lucrări de mîntuială. Pînă acum s-a lucrat prost, nu s-a lucrat la timp şi s-a furat mult", a menţionat Radu.

Bugetul alocat pentru astuparea gropilor din Chişinău este de 125 milioane de lei, dintre care sînt planificate reparații capitale la mai multe străzi.

Source: noi.md

Keywords:

Silvia Radu , strada , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
1768 locuitori

Hirişeni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Hirişeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 13 km de oraşul Teleneşti şi la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1768 de oameni. Satul Hirișeni a fost menționat documentar în anul 1437.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.