26 november 2016, 11:50 views 2200
Chișinăul, sub amenințările ferestraielor (VIDEO)
26 november 2016, 11:50 views 2200

Chișinăul, sub amenințările ferestraielor (VIDEO)

De ceva timp, locuitorii Chișinăului urmăresc un peisaj mult prea trist: copacii sînt puși la pămînt rînd pe rînd, zilnic.

Străzile capitalei devin tot mai pustii, iar Chișinăul riscă astfel să fie exclus din lista celor mai verzi orașe din Europa, notează NOI.md.

Prin dispoziția primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, reprezentanții Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi" au tăiat sute de copaci din capitală. A avut de suferit principala arteră a orașului – bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt, dar și străzile adiacente – Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni, Constantin Negruzzi, Pușkin, Alexei Mateevici. Iar la insistența S.A. „Apă-Canal Chișinău" și cu aprobarea lui Chirtoacă, din „Parcul Muncești" vor fi tăiați alți 200 de arbori.

Toți acești copaci sînt tăiați pe motiv că ar fi bolnavi și bătrîni, însă nici pe departe nu este așa, deoarece printre copacii care au suferit de pe urma ferestrăului sînt și arbori sănătoși și tineri.

Locuitorii capitalei sînt nemulțumiți de acțiunile reprezentanților autorităților publice locale și privesc cu nostalgie spre buștenii rămași pe ici-colo.

Source: www.noi.md

Keywords:

copac , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1546
Populația:
2087 locuitori

Cernoleuca este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Cernoleuca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat pe pîrâul Cubolta, la o distanță de 15 km de orașul Dondușeni și la 170 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2087 de oameni. Prima atestare documentară a satului Cernoleuca datează din anul 1546.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.