07 january 2016, 16:45 views 6306
În Capitală s-a dat startul festivalului filmelor sub cerul liber
07 january 2016, 16:45 views 6306

În Capitală s-a dat startul festivalului filmelor sub cerul liber

Serile de vară sunt tocmai potrivite pentru filmele sub stele. La Chișinău a început festivalul dedicat cinefililor. Aceștia au posibilitatea să privească în curtea Muzeului Național de Arheologie și Istorie ecranizări ce au făcut istorie.

Noaptea trecută, zeci de tineri au urmărit consacrata comedie rusească "Operația Î".

Cinefilii au venit la eveniment cu pături și cu dispoziție bună. Ei spun că festivalul este o ocazie bună pentru a revedea momentele amuzante din filmul rusesc:

"Îmi plac, într-adevăr aș spune că filmele rusești sunt mai bune ca cele din prezent. Îmi plac tare mult filmele din trecut. "

"Trebuie să reînoim valorile noastre interne și acesta este un prilej bun."

"Perfect, îmi place această atmosferă și filmul tot, e foarte bine."

Anul acesta, organizatorii au ales să ecranizeze șase filme, produse în țări diferite.

"Am ales filme vechi, sovietice, franceze și din holywood. Am ales șase filme destul de bune, care au pus bazele cinematografiei mondiale", a declarat oragnizatoarea evenimentului, Veronica Pascaru.

Atmosfera de cinematograf a fost completată de cea cu a unei expoziții de fotografie.

"Noi am încercat să adunăm cei mai interesanți fotografi, amatori și profesioniști, care au fost interesați de tema retro și vintage, dar a fost și temă liberă. Fiecare fotograf a adus ceia ce a considerat că merită să fie văzut de un public larg", a menţionat organizatoarea expoziției de fotografie Diana Savciuc.

Producțiile cinematografice sunt rulate în limba originală, cu subtitrare în limba română. Costul biletului pentru o seară de film este de 20 lei.

Evenimentul este la cea de-a treia ediţie și este organizat în colaborare cu Asociaţia de Binefacere şi Promovare a Culturii Civice.

Sursa: publika.md

Keywords:

cinematograf , Chisinau , cultura , film

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1904
Populaţia:
731 locuitori

Alexeevca este un sat şi comună din raionul Edineţ. Alexeevca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Alexeevca este amplasat pe coline, la o distanță de 10 km de staţia de cale ferată Brătuşeni, la 15 km de oraşul Edineţ şi la 214 km de Chișinău, în apropierea satelor Branişte şi Feteşti. Sînt cinci localităţi din Republica Moldova care poartă acelaşi nume – Alexeevca. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 731 de oameni. Satul a fost atestat documentar în anul 1904.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.