16 june 2016, 16:15 views 6429
Gata deconectării apei calde în Chişinău
16 june 2016, 16:15 views 6429

Gata deconectării apei calde în Chişinău

SA „Termoelectrica" a dat în exploatare o nouă stație de pompare, dotată cu echipamente tehnice de ultimă generaţie.

Aceasta va permite ca locuitorii Chișinăului să fie asigurați cu apă caldă anul întreg, notează NOI.md.

Informația a fost comunicată de către directorul general al SA „Termoelectrica", Veaceslav Eni, în timpul prezentării raportului de activitate pe anul trecut. „Nouă staţie de pompare deja asigură cu apă caldă menajeră peste 50% din consumatorii noştri. Totodată, peste 100 de clădiri publice vor fi reconectate la sistemul centralizat de termoficare şi vor beneficia de instalarea punctelor termice individuale și rețelelor termice aferente. Se preconizează şi alte investiţii în modernizarea principalelor stații de pompare SP-8, SP-12, SP-13, în reabilitarea unor segmente ale rețelelor termice de distribuție" a spus Eni.

Darea în exploatare a noilor instalații va permite asigurarea chișinăuienilor cu apă caldă anul împrejur. Astfel, va fi exclusă practica deconectării apei clade pe timp de vară, de obicei în luna august.

SA „Termoelectrica" a fost creată în mai 2015 prin fuziunea SA „CET-1" și „CET-2". Întreprinderea asigură cu energie termică peste 7000 de clădiri de locuit și administrative (circa 70% din clienții din municipiul Chișinău).

Source: www.noi.md

Keywords:

apa , deconectare , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
172 locuitori

Proscureni este un sat din cadrul oraşului Costeşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Rîșcani și la 209 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 172 de locuitori. Satul Proscureni a fost menționat documentar în anul 1603.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.