|
Istoria dispărută. Cimitirul Armenesc de la Chișinău
Fiecare incursiune foto în istoria Cimitirului Central Armenesc de la Chișinău face mai degrabă impresia vizitării un parc frumos. Dacă e să nu ne gîndim la faptul că cimitirul este în plin proces de curățare a teritoriilor de mormintele anterioare, distrugerea monumentelor și mormintelor, înhumarea peste cele vechi. Altfel decît vandalism planificat aceste acțiuni nu pot fi numite. Dispare istoria. Iar împreună cu ea cultura!
Aici se află rămășițele generalilor ruși, e îngropat prințului sîrb Alexei Karagheorghevici; Gulak-Artiomovski – prietenul țareviciului George Alexandrovici, reprezentanți ai familiei Krupenski datorită numărului mare de membri ai clanul lor, Lenin a numit această regiune "Gubernia Krupenski". Dar, în fiecare an, de la cimitir dispar tot mai multe monumente, din acelea care au fost stabilite de personalități cunoscute cîndva în Basarabia și în afara ei.
Foto: Alexandr Kozîrski
Source:
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Oraș
- Prima atestare:
- 1431
- Populația:
- 9063 locuitori
Cupcini este un oraş în Raionul Edineţ, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord a republicii, străbătut de rîul Ciuhur, oraşul Cupcini este situat la o distanţă de 194 km de Chișinău. Conform datelor statistice, în anul 2008, populaţia oraşului constituia 9063 locuitori. Prima atestare documentară a localităţii datează din anul 1431, cînd Alexandru cel Bun întărea stăpînirea asupra „vadului de piatră de pe Ciuhur” lui Cupcici vornic, a cărui nume îl ia satul.
Comments
(0)