03 june 2016, 14:00 views 8078
A fost inaugurat Centrul Naţional de Educaţie prin Artă
03 june 2016, 14:00 views 8078

A fost inaugurat Centrul Naţional de Educaţie prin Artă

Centrul Naţional de Educaţie prin Artă a fost inaugurat cu premierea spectacolului „Deşteptarea primăverii". Instituţia este o nouă structură subordonată Ministerului Educaţiei, menită să încurajeze creativitatea tinerelor talente de la instituţiile cu profil artistic din ţară, relatează Mesager.

Deşi are un titlu promiţător şi provocator spectacolul „Deşteptarea primăverii" aduce în atenţie o problemă socială, lipsa de comunicare dintre părinţi şi copii, care face victime. Primii care au urcat în scena Centrului Naţional de educaţie prin artă au fost viitorii actori, studenţii în anul patru la Academia de Arte. Spectacolul a fost realizat în viziunea regizorală a lui Vitalie Ciobanu, după piesa dramaturgului german, Frank Wedekind. Este considerat un mare educator al Europei moderne. Scrisă acum 100 de ani, piesa „Deşteptarea primăverii" este prima creaţie scenică în care protagonişti sunt copii.

Premiera acestui spectacol a fost primul eveniment găzduit de Centrul Naţional de Educaţie prin Artă. „Centrul va produce şi alte importante produse cu tentă educaţională. Este vorba de arta scenică, film, literatură, artă plastică. Vom avea expoziţii, întâlniri de creaţie și lansări de carte", promite directorul centrului, Vlad Ciobanu.

În prima etapă de activitate a Centrului Naţional de Educaţie prin Artă accesul spectatorilor la evenimente va fi liber.

Source: trm.md

Keywords:

educatie , arta , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
455 locuitori

Suvorovca este un sat din cadrul comunei Pompa, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Fălești și la 124 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 455 de oameni. Satul Suvorovca a fost înființat în anul 1913.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.