19 december 2011, 16:10 views 4252
19 december 2011, 16:10 views 4252

Locuitorii din sectorul Botanica au protestat împotriva construcţiei din Parcul „Valea Trandafirilor”

Locuitorii din sectorul Botanica au organizat sîmbără o acţiune socială de protest împotriva construcţiei unei clădiri cu şapte etaje pe teritoriul Parcului „Valea Trandafirilor”, comunică corespondentul agenţiei multimedia Novosti-Moldova.

Organizatori ai acţiunii au fost un grup de orăşeni şi organizaţia obştească "Oraşul meu drag", care sînt convinşi de faptul că Firma SRL „EX FACTOR” construieşte ilegal această clădire.

„Ei intenţionează să înalţe blocul, spunînd că aici nu este zonă de parc, ci proprietate privată, care nu face parte din parc, ci pur şi simplu se află pe teritoriul lui. Dar este oare legală construcţia, dacă juristul firmei nici nu vrea să prezinte actele, eliberate, chipurile, cu 11 ani în urmă, în anul 2000?”, - a declarat pentru AŞ Novosti-Moldova Alexandru Roşco, reprezentant al organizaţiei "Oraşul meu drag".

„Locuiesc aici de 14 ani, copiii mei s-au plimbat în parc, acum – nepoţii. Iar aici se construiesc locuinţe de elită şi o parcare, deci vor circula în permanenţă automobile. Nu va rămîne deloc aer curat”, - a spus unul din protestatari.

„Ni s-a eliberat licenţă pentru construcţie, există autorizaţia Primăriei. Toate actele sînt legale”, - a specificat juristul Firmei SRL „EX FACTOR” Iurie Bargan.

În acelaşi timp Bargan a refuzat să le prezinte partiipanţilor la miting.

Organizatorii acţiunii de protest intenţionează să adreseze o sesizare Procuraturii Generale a ţării.

AŞ Novosti-Moldova va monitoriza evoluţia evenimentelor.

 

Sursa:   newsmoldova.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1852
Populația:
605 locuitori

Surchiceni este un sat din cadrul comunei Baimaclia, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Căușeni și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 605 oameni. Satul Surchiceni a fost menționat documentar în anul 1852.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.