12 march 2015, 14:48 views 6336
10 milioane de lei s-au cheltuit din cauza protestelor
12 march 2015, 14:48 views 6336

10 milioane de lei s-au cheltuit din cauza protestelor

Cheltuielile suplimentare ale Ministerului Afacerilor Interne din Moldova în legătură cu acţiunile de protest din centrul Chişinăului au constituit pentru trei luni circa 10 milioane de lei. Datele au fost enunțate de către ministrul Afacerilor Interne, Oleg Balan, după şedinţa de miercuri a Guvernului.

Potrivit lui, în lunile septembrie-noiembrie, cheltuielile suplimentare au constituit 9,126 mil. lei, inclusiv 8,408 mil. cheltuieli pentru achitarea orelor de lucru suplimentare ale poliţiştilor, iar 718 mii de lei – cheltuieli de transportare a angajaţilor MAI care au asigurat ordinea publică în centrul Chişinăului.

"Aveţi în vedere că în anul curent poliţiştii pentru prima dată sînt remuneraţi pentru orele suplimentare de lucru. Noi considerăm că este corect, conform legii, de achitat cum trebuie munca poliţiştilor", a spus ministrul.

El a menţionat că în ultimele săptămîni MAI a redus şi continuă să reducă numărul poliţiştilor implicaţi în asigurarea ordinii publice pe timp de zi şi de noapte, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, la Parlament şi Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare.

"Aceasta ţine şi de răcirea vremii şi de diminuarea numărului corturilor din PMAN. De asemenea, s-a redus considerabil numărul oamenilor care rămîn să înnopteze în orăşelele de corturi. Începînd cu sfîrşitul lunii octombrie, în orăşelele de corturi rămîneau să înnopteze 7-10-15 persoane, iar în ultimele săptămîni – 3-5 persoane. Respectiv, şi noi reducem numărul poliţiştilor care patrulează în centrul Chişinăului", a informat Balan.

Source: www.infotag.md

Keywords:

politia , bani , protest

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1639
Populația:
1450 locuitori

Sociteni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Sociteni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Ialoveni și la 14 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1450 de oameni. Satul Sociteni a fost menționat documentar în anul 1639.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.