20 november 2015, 16:50 views 7934
Încă două plăci comemorative vor fi instalate în Chișinău
20 november 2015, 16:50 views 7934

Încă două plăci comemorative vor fi instalate în Chișinău

Alte două plăci comemorative vor fi instalate în capitală. Este vorba despre placa memorială "Gheorghe Cașu" și "Andrei Izbaș". Deciziile au fost aprobate astăzi la ședința Consiliului Municipal Chișinău.

Prima placă va fi instalată pe faţada imobilului nr. 4 din str. Gheorghe Caşu, sectorul Centru, din contul mijloacelor financiare ale solicitantului.

Cea de-a doua placă comemorativă va fi instalată pe str. Andrei Izbaș, nr.17, din sectorul Ciocana. Sursa de finanţare a lucrărilor de proiectare şi edificare este din contul Asociaţiei Obşteşti „Credinţă Patriei".

Precizăm că Gheorghe Cașu s-a născut la 7 iunie 1970, în Chişinău. Din luna decembrie 1990, a activat în organele de poliţie, fiind subofiţer operativ în Batalionul de Poliţie cu Destinaţie Specială nr. 1 din Chişinău.

La 14 decembrie 1991, aflându-se în exerciţiul funcţiunii, la Dubăsari, a fost omorât mişeleşte în timpul deblocării accesului în oraş. A fost înmormântat la Chişinău şi decorat post-mortem cu Ordinul „Ştefan cel Mare". Din anul 1992, prin decizia Primăriei oraşului Chişinău, denumirea „ул. Виноградная" a fost schimbată în „str. Gheorghe Caşu".

Andrei Izbaş s-a născut în 1951 și a decedat la 3 aprilie 1992 la Tighina. A participat la războiul de pe Nistru. A fost decorat post-mortem cu ordinul „Ştefan cel Mare".

Source: www.realitatea.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
455 locuitori

Suvorovca este un sat din cadrul comunei Pompa, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Fălești și la 124 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 455 de oameni. Satul Suvorovca a fost înființat în anul 1913.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.