07 august 2016, 11:25 Classical music views 6141
Consilierii de la Bălţi au aprobat înlesniri fiscale pentru o serie de întreprinderi
07 august 2016, 11:25 Classical music views 6141

Consilierii de la Bălţi au aprobat înlesniri fiscale pentru o serie de întreprinderi

Consiliul municipal Bălţi a aprobat recent o decizie, potrivit căreia mai mulți agenţi economici din oraş vor beneficia de reduceri la achitarea taxelor locale.

Conform deciziei, proprietarii unităţilor comerciale care vor achita pînă la 30 septembrie suma integrală a taxelor locale pentru anul fiscal curent, vor avea dreptul la reduceri în valoare de 20%.

Această stipulare este valabilă doar pentru magazinele cu o suprafaţă mai mare de 300 metri pătraţi, farmacii, baruri, cafenele, pizzerii şi săli de degustare cu suprafaţa pînă la 50 m.p., restaurante mai mari de 200 m.p., cantine, spălătorii auto. Potrivit consilierilor bălţeni, modificările au scopul să „uşureze încărcătura fiscală, stimulînd dezvoltarea economică a întreprinderilor comerciale", arată esp.md.

Totodată, aleşii locali din Bălţi au eliberat de achitarea impozitelor pentru bunuri imobiliare cetăţenii care deţin terenuri sau case în zone de surpare şi cu ape freatice. Imobilele pasibile de scutiri au fost stabilite de o comisie specializată.

Sursa: moldpres.md

Keywords:

Balti , întreprindere

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1673
Populația:
1619 locuitori

Corbu este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Corbu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Dondușeni și la 233 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1619 oameni. Satul Corbu a fost menționat documentar în anul 1673.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.