În Moldova au fost restaurate plăcile comemorative despre fapta eroică a lui Vasili Suvorin
Photo: facebook.com/Алексей Петрович

În Moldova au fost restaurate plăcile comemorative despre fapta eroică a lui Vasili Suvorin

În Moldova au fost restaurate plăcile comemorative distruse de vandali, care în urmă cu trei ani a perpetuată fapta eroică a locotenentului Vasili Suvorin, care a luptat timp de două zile împotriva forțelor invadatorilor fasciști.

Despre acest lucru a anunțat pe pagina sa din rețeaua socială de unul dintre liderii mișcării de căutare din Moldova, șeful echipei de căutare "August", Alexei Petrovici.

"Acum trei ani, am imortalizat fapta eroică a sublocotenentului Vasili Suvorin, care a luptat timp de două zile împotriva forțelor superioare ale invadatorilor fasciști. Peste șase luni, niște ticăloși au distrus fără milă plăcile. După cum ne-am așteptat, vandalii nu au fost găsiți. În schimb unii jurnaliști au reușit să facă mare zarvă, înscriind cu pricepere componenta politică de care aveau nevoie. Ne-a luat doi ani și jumătate pentru a restabili justiția istorică. Prea mult timp, după părerea mea...", a scris Alexei Petrovici pe pagina sa de socializare.

 

 

 

 

 

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
1652 locuitori

Congazcicul de Sus este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Congazcicul de Sus, Congazcicul de Jos și Duduleşti. Localitatea se află la distanța de 7 km de municipiul Comrat și la 107 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1652 de oameni. Satul Congazcicul de Sus a fost întemeiat în anul 1921.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.