Satul Ţaul are un nou centru de sănătate


Foto: tv7.md

Localnicii din satul Ţaul, raionul Donduşeni nu vor mai fi nevoiţi să parcurgă un drum lung pentru a avea acces la medicină primară de calitate. În localitate a fost deschis centrul de sănătate, de serviciile căruia vor beneficia circa 12 mii de oameni din zonă, informează tv7.md.

Centrul de Sănătate din satul Ţaul este unul din cele 77 de instituţii de acest gen care vor fi date în exploatare în toamna acestui an. De serviciile noului centru deschis la Ţaul vor putea befecia nu doar locuitorii satului dar şi cei care trăiesc în localităţile din apropiere. Unul din principalele obiective ale centrului este profilaxia şi prevenirea maladiilor.

Pentru edificarea centrului au fost alocate 2 mln de lei. Acum cetăţenii din întreg raion Donduşeni vor putea beneficia mai simplu de servicii medicale de calitate.

Procesul de reformă în asistenţa medicală primară în întreaga ţară a demarat în 2010. Vlad Filat care a iniţiat reforma în domeniul sănătăţii în timpul mandatului de prim-ministru, speră că serviciile de calitate vor deveni mai accesibile pentru toţi cetăţenii ţării.

Sătenii din Ţaul spun că au aşteptat mulţi ani la rînd deschiderea unei asemenea instituţii în localitate.

Keywords:

sanatate , localitati , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
2796 locuitori

Dănceni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Dănceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Ialoveni și la 21 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2796 de oameni. Satul Dănceni a fost menționat documentar în anul 1617.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.