30 june 2016, 14:45 Christmas and New Year's folklore views 11237
Festivalul “La Nistru, la mărgiaoră” – o perlă a culturii din Anenii Noi
30 june 2016, 14:45 Christmas and New Year's folklore views 11237

Festivalul “La Nistru, la mărgiaoră” – o perlă a culturii din Anenii Noi

A devenit, deja, o tradiție ca la început de vară în raionul Anenii Noi să se desfășoare festivalul folcloric "La Nistru, la mărgioară". În acest an evenimentul s-a desfășurat cu prilejul Zilei Naționale a Portului Popular.

Festivalul a reunit peste o mie de participanți, pe malul Nistrului, la Gura Bîcului. Au participat mai bine de 30 de colective folclorice din 8 raioane ale țării și chiar din partea stîngă a Nistrului.

Pe lîngă cîntecele frumoase și pline de mesaj, la festival vizitatorii, dar și participanții au avut parte de... bucate tradiționale delicioase.

Source: provincial.md

Keywords:

Festival , sat , cultura , Anenii Noi

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1565
Populația:
1362 locuitori

Căţeleni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Căţeleni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 53 km de orașul Hîncești și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1362 de oameni. Satul Cățeleni a fost menționat documentar în anul 1565.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.