17 september 2015, 17:03 views 10358
Un microbuz cu elevi s-a răsturnat la Ungheni
17 september 2015, 17:03 views 10358

Un microbuz cu elevi s-a răsturnat la Ungheni

Accident groaznic în apropierea localităţii Buzduganii de Jos, raionul Ungheni. Un microbuz cu elevi care reveneau de la şcoală a fost lovit în trafic de o autoutilitară. Opt persoane au fost internate la spital, dintre care cinci sunt copii.

"Accidentul a avut loc între localităţile Buzduganii de Sus şi Buzduganii de Jos. Microbuzul marfar nu a cedat trecerea şi microbuzul cu copii a fost lovit. Nu s-a respectat regulamentul circulaţiei rutiere. Accidentul s-a produs într-o intersecţie pe un drum local, care face legătura între două sate. Vor fi audiaţi martorii. Ambii şoferi sunt internaţi la spital", susţine şeful Inspectoratului de Patrulare, Marin Maxian.

Medicii spun că pacienţii sunt în afara oricărui pericol.

"Accidentul a fost înregistrat la 15:35. Au mers trei ambulanţe, iar copiii au fost internaţi. Au fost internate opt persoane: trei adulţi şi cinci copii. În stare gravă sunt doi elevi - un băiat şi o fetiţă. Restul au ajuns la traumatologie. Ei mai rămân în spital. E prematur să vorbim despre externare acum", a spus directoarea Spitalului raional Ungheni, Lidia Crăciun.

"Copiii erau de la Liceul Alexandr Puşkin. Şoferul microbuzului cu copii avea prioritate. A fost lovit de un alt mijloc de transport. Copiii sunt în reanimare. Ceilalţi sunt cu uşoare traumatisme, dar au fost spitalizaţi. Psihologii vorbesc cu copiii", a subliniat şefa Direcţiei Învăţământ Ungheni, Iulia Pancu.

"De cele mai multe ori se produc accidente din cauza erorilor şoferilor şi deteriorărilor tehnice. Situaţii sunt diferite. Aceste microbuze trebuie verificate zilnic. Drumurile din ţară sunt cu denivelări. Avem foarte puţine drumuri cu suprafaţa carosabilă în corespundere cu cerinţele de siguranţă. Sunt necorespunzătoare", a declarat expertul în securitate rutieră, Vasile Onceanu.

Source: www.publika.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
3841 locuitori

Cunicea este un sat şi comună din raionul Floreşti. Cunicea este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, aflat la distanța de 40 km de orașul Florești și la 163 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3841 de oameni. Satul Cunicea a fost menționat documentar în anul 1437.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.