29 october 2015, 15:55 views 8298
Două tentative de contrabandă cu aparataj tehnic și  (Video)
29 october 2015, 15:55 views 8298

Două tentative de contrabandă cu aparataj tehnic și (Video)

Inspectorii vamali de la Sculeni au reținut, în baza analizei de risc, peste 500 unități de aparataj tehnic, tăinuite de controlul vamal într-o autoutilitară sosită din Anglia și peste 4 mii bucăți țigarete, disimulate in podeaua, torpedoul și bara de protecție ale unui "Mercedes E 220".

În dimineața zilei de 28 octombrie 2015, pe sensul de intrare în țară a postului vamal Sculeni, s-a prezentat un cetățean român la volanul unei autoutilitare de marca "DAF", tractînd și o semiremorcă cu numere de înmatriculare în România. Bărbatul în vârstă de 36 de ani se deplasa din Anglia în Republica Moldova, transportînd, conform declarației de tranzit, țesături și accesorii pentru confecții.

Angajații vamali au procedat la scanarea mijlocului de transport cu ajutorul utilajului mobil Rapiscan X-RAY, fiind constatate iregularități la nivelul semiremorcii. Din acest motiv, inspectorii au dispus efectuarea unui control fizic minuțios asupra acesteia, în urma căruia au descoperit peste 500 unități de aparataj tehnic: hote electrice, spirometre, cântare electronice etc., valoarea lor urmând să fie stabilită.

Cîteva ore mai târziu, pe sensul de ieșire din țară al aceluiași post vamal, s-a prezentat un tânăr moldovean în vârstă de 19 ani, la volanul unui "Mercedes E 220 CDI" înmatriculat în R. Moldova.

La întrebările inspectorilor vamali, tînărul a precizat că nu transportă mărfuri prohibite sau bunuri în cantități comerciale, declarînd în mod verbal doar două pachete de țigări și lucruri personale.

Angajații vamali au suspus autoturismul unui control fizic detaliat, descoperind peste 4 mii bucăți țigarete de marca "Marlboro Gold" și "Marlboro Touch", disimulate în torpedoul, sub tapițeria podelei și sub bara de protecție ale unității auto. Țigările urmau să fie comercializate pe piața neagră din UE, unde tânărul ar fi obținut un profit de peste 800 euro.

În aceste condiții, autoritatea vamală a procedat la reținerea bunurilor în vederea confiscării. În primul caz, făptașul riscă să fie cercetat sub aspect penal, iar în cel de-al doilea caz, tânărul va achita o amendă contravențională în valoare de 3 000 lei.

Keywords:

contrabanda , vama

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1809
Populația:
1425 locuitori

Răcăria este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Răcăria și Uşurei. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Rîșcani și la 174 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1425 de oameni. Satul Răcăria a fost menționat documentar în anul 1809.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.