15 september 2015, 11:53 views 12178
Icoana şi moaştele Sfântului Spiridon au fost aduse la Grătieşti
15 september 2015, 11:53 views 12178

Icoana şi moaştele Sfântului Spiridon au fost aduse la Grătieşti

O icoană făcătoare de minuni a Sfântului Spiridon al Trimitundei şi o parte din moaştele sale, au fost aduse din Grecia la biserica din comuna Grătieşti, municipiul Chişinău. Relicvele au fost întâmpinate de zeci de localnici care au venit să se roage pentru sănătatea lor şi a celor apropiaţi.

"Acest sfânt ajută oamenii care se luptă cu patimile sau viciile, ajută omul să ajungă la pocăinţă şi totodată aşa cum suntem ţară agrară ajută foarte mult agricultorului", a spus preotul Victor Pleşca.

Credincioşii speră că sfântul le va vindeca bolile şi le va ocroti familiile:

"Pentru sănătate, să nu am dureri, pentru copiii mei care sunt în străinătate. Bine că am ajuns, am venit şi m-am închinat şi m-am rugat. Lecuieşte, tămăduieşte bolile, scoate din dureri, ajută."

"Dacă ne rugăm, Dumnezeu tot ne dă. Am cerut sănătate, dar restul le facem noi cu mainile."

"El are atâta putere, atâta dragoste faţă de toţi creştinii. Să ne rugăm cu evlavie, omul aşteaptă minuni de la Domnul, dar trebuie să ne rugăm pentru asta."

Vestigiile vor rămâne la biserica "Sfânta Treime" din Grătieşti până în data de 21 septembrie. Ulterior, acestea vor fi depuse la Catedrala "Naşterea Domnului" din Chişinău, unde se vor afla timp de două săptămâni.

Source: www.publika.md

Keywords:

icoana , moaşte , biserica , Moldova , religie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1775
Populația:
1008 locuitori

Ciobalaccia este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Flocoasa și Ciobalaccia. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cantemir și la 135 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1008 oameni. Satul Ciobalaccia a fost menționat documentar în anul 1775.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.