27 march 2013, 15:15 views 11719
27 march 2013, 15:15 views 11719

Satul Tvardiţa din raionul Taraclia ar putea obţine statutul de oraş

Satul Tvardiţa din raionul Taraclia ar putea obţine statutul de oraş. Un proiect de lege în acest sens a fost avizat astăzi de Guvern, relatează MOLDPRES.

Proiectul a fost înaintat de deputatul Ivan Ionaş. Potrivit acestuia, localitatea Tvardiţa întruneşte toate prevederile legale pentru a i se acorda statutul de oraş.

Oleg Efrim, ministru în exerciţiu al Justiţiei, a declarat la şedinţa Guvernului că modificarea propusă nu afectează sub nici o formă raporturile interbugetare dintre bugetul de stat şi cel al raionului Taraclia. Efrim a specificat că aprobarea acestui proiect rămîne la discreţia Parlamentului.

În prezent, în satul Tvardiţa locuiesc peste şase mii de persoane. Localitatea este aprovizionată cu gaz în totalitate, iar 95% din casele de locuit sînt conectate la apeduct, telefonie fixă şi internet. Pe teritoriul satului îşi desfăşoară activitatea circa 40 de agenţi economici, notează MOLDPRES.

Keywords:

oraș , Moldova , localitati

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1607
Populația:
7138 locuitori

Criuleni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Criuleni. Amplasat într-o regiune de coline şi şes, pe malul drept al rîului Nistru, oraşul Criuleni este situat la o distanţă de 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 7138 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii datează din anul 1607, cînd este cumpărată de Nicoară Donici cu 100 zloţi tătăreşti.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.