25 june 2024, 14:00 views 501
Focare de lăcuste în Moldova: Acțiunile întreprinse de ANSA
25 june 2024, 14:00 views 501

Focare de lăcuste în Moldova: Acțiunile întreprinse de ANSA

La data de 22.06.2024, pe teritoriul Republicii Moldova, în localitățile învecinate Cairacliaraionul Taraclia (pe o suprafață de circa 600 hectare) și Copceac, raionul Ceadîr-Lunga, UTA Găgăuzia (pe o suprafață de circa 650 hectare), au fost depistate două focare de lăcuste pe suprafețele de pășune, plante acvatice și fîșii forestiere, transmite Noi.md

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor comunică că, în aceeași zi, de către administrațiile publice locale în comun cu reprezentanții ANSA au fost convocate Comisiile pentru Situații Excepționale, care au luat decizia de alocare a mijloacelor financiare în vederea localizării și nimicirii focarelor de lăcuste.

"La moment au fost contractate companii specializate, dotate cu utilaj necesar (stropitori, drone), care, sub supravegherea inspectorilor ANSA, au tratat deja în ambele localități circa 550 hectare.Inspectorii fitosanitari se află la fața locului și monitorizează aplicarea în continuare a tratărilor în scopul neadmiterii răspîndirii dăunătorului pe alte suprafețe," menționează sursa citată.

Source: noi.md

Keywords:

lăcuste , ANSA

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
2066 locuitori

Codreanca este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Codreanca și Lupa-Recea. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Strășeni și la 43 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2066 de oameni. Satul Codreanca a fost menționat documentar în anul 1436.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.