28 january 2013, 10:18 views 5908
28 january 2013, 10:18 views 5908

Un sistem de iluminat public modern a fost lansat în Tătărăuca Veche, Soroca

Circa 2200 de locuitori ai comunei Tătărăuca Veche, raionul Soroca, nu se vor mai teme să iasă din casă în orele nopții. În localitate a fost inaugurat un sistem modern şi econom de iluminare stradală cu o lungime a reţelelor de peste 20 de kilometri. Pentru întreținerea iluminatului public modern, fiecare gospodărie va achita un tarif lunar de zece lei, stabilit de consiliul local, relatează NOI.md.

În total, localitatea a fost dotată cu 334 de corpuri de iluminat bazate pe tehnologiile LED, care au fost amplasate pe străzile principale, în perimetrul instituţiilor publice şi altor locaţii de interes. Tehnologiile moderne, vor permite economisirea a circa 117 mii lei anual, faţă de utilizarea soluţiilor clasice.

„Vom face tot posibilul ca să menținem acest serviciu și să contribuim și prin alte acțiuni la optimizarea consumului de energie”, a menționat primarul localității, Liviu Raischi.

Proiectul-pilot a fost gestionat de către Agenţia de Dezvoltare Regională Nord, cu sprijinul financiar şi în parteneriat cu proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”, al Agenţiei de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ). Costul investiţiei este de peste 2,7 milioane de lei.


Sursa: noi.md

Keywords:

localitati

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
5010 locuitori

Bardar este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Bardar este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ialoveni și la 25 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5010 oameni. Satul Bardar a fost menționat documentar în anul 1443.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.