Soluționarea diferendului transnistrean a fost inclusă pe ordinea de zi a summit-ului Rusia-UE
Problema soluționării diferendului transnistrean a fost inclusă pe ordinea de zi a summit-ului Rusia-UE. Astazi la Bruxelles și-a început lucrările cea de-a 30 ediție a summit-ului bilateral, relatează MOLDNEWS.
Federația Rusă este reprezentată la reuniune de către președintele țării, Vladimir Putin, iar Uniunea Europeană de către președintele Consiliului Europei, Herman Van Rompuy și președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. Deasemenea la summit participă înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate, Catherine Ashton, dar și comisarii europeni pentru energetică și comerț.
”Acest summit este o posibilitate de a analiza progresul obținut, de a discuta problemele nerezolvate și îngrijorarea față de spectrul larg al relațiilor dintre UE și Rusia. Avem perspective bune pentru consolidarea parteneriatului nostru politic - de la reforma judiciară internă și lupta cu corupția pînă la situația din Orientul Apropiat sau probelemele ce vizează Afganistanul sau Iranul. Dorim aprofundarea colaborării noastre la nivel internațional pe probleme cum ar fi administrarea economică la nivel global, modificările climatice sau colaborarea în cadul ONU. Împreună, Uniunea Europeană și Rusia pot aduce un aport esențail în adminstrarea globală și reglementarea conflictelor regionale”, a declarat la reuniune Herman Van Rompuy.
La rîndul săr, Jose Manuel Barroso a menționat importanța relațiilor dintre Rusia și UE.
”Importanța acestei colaborări dintre UE și Rusia este evidentă pentru toți. Avem un singur contingent și multe interese comune, deaceea dorim dezvoltarea parteneriatului strategic și în continuare. Noul acord multilateral de colaborare va fi cea mai bună fundație pentru atingerea scopurilor noastre cu respectarea valorilor. Beneficiul și respectul reciproc este baza colaborării noastre. Noi trebuie să ne bazăm pe progresul obținut și angajamentele noastre internaționale, fie că este vorba de OMC, energetică sau transport. În alte domenii, precum știința și cercetările, colaborarea noastră trebuie dezvoltată în continurae” , a declarat funcționarul european.
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1704
- Populația:
- 6050 locuitori
Dubăsarii Vechi este un sat şi comună din raionul Criuleni. Dubăsarii Vechi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Criuleni și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 6050 de oameni. Satul Dubăsarii Vechi a fost menționat documentar în anul 1704.
Comments
(0)