04 february 2015, 16:40 Ornamental art views 10685
Festivalul „Dănilă Prepeleac” s-a desfășurat la Ialoveni
04 february 2015, 16:40 Ornamental art views 10685

Festivalul „Dănilă Prepeleac” s-a desfășurat la Ialoveni

Pentru prima dată, Festivalul de Satiră şi Umor „Dănilă Prepeleac", ajuns la cea de-a XIII-a ediţie, a avut loc în afara capitalei, în oraşul Ialoveni. La festival au participat colective de creaţie din regiunea de baştină a regretatului artist Tudor Tătaru, artişti de la Chişinău etc.

Evenimentul a fost organizat cu suportul Consiliului Raional Ialoveni și, în mod tradițional, este un eveniment in memoriam Tudor Tătaru.

Festivalul de Satiră şi Umor „Dănilă Prepeleac" a fost creat de către Tudor Tătaru și inaugurat în 1997, după ecranizarea la Studioul de filme folclorice şi de comedie al Asociaţiei de Creaţie „Buciumul" a basmului lui Ion Creangă „Dănilă Prepeleac". Pe parcursul acestor ani, Festivalul i-a avut ca oaspeţi şi participanţi pe amatorii de umor şi animatorii de folclor din toată Republica Moldova, din România, precum şi din Ucraina, Rusia, Germania, Franţa, Elveţia, Italia, Israel.

http://www.moldovenii.md/md/city/details/id/106

Source: trm.md

Keywords:

Festival , umor , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
1730 locuitori

Gherman este un sat din cadrul comunei Sculeni, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Ungheni și la 132 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1730 de oameni. Satul Gherman a fost menționat documentar în anul în anul 1598.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.