|
Cum ar putea arăta rezultatele exit-poll-ului în Moldova la telefon
Șeful delegației TASS în Moldova, Valerii Demidețki, în mod ironic a comentat știrile despre intenția unor ONG-uri de a realiza un sondaj telefonic în rîndul alegătorilor în ziua alegerilor președintelui, dar și despre decizia Comisiei Electorale Centrale de a interzice desfășurarea unui astfel de sondaj și difuzarea de informații cu privire la rezultatele acestui studiu.
"Astăzi am organizat un exit-poll al alegerilor prezidențiale din Moldova la telefon. Am sunat prietenii, rudele, vecinii. S-a primit căîn turul doi au ieșit Ghimpu și Tihanovskaia....lui Trump nu i-a ajuns un procent și jumătate. A vrut să declare greva generală și, în același timp, război Angliei și vecinei - agitatoarei și bîrfitoarei, mătușa Sara... Dar aici a apărut decizia CEC. Au reușit totuși...", a scris Valeriu Demidețchi pe pagina sa de pe rețeaua socială. "Băieții s-au amuzat: exit-poll la telefon! Am crezut că am văzut totul în viața mea....", a spus el.
De menționat că Comisia Electorală Centrală (CEC) din Moldova nu a permis desfășurarea la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie a unui sondaj la telefon.
"CEC nu a sancționat desfășurarea unui astfel de sondaj, despre care anunță mass-media care intenționează să difuzeze informația conform rezultatelor acestui studiu", se arată în comunicatul Comisiei Electorale Centrale. În cadrul acestuia se menționează că CEC își rezervă dreptul de a se adresa organelor de drept.
Despre intenția de a efectua sondajul au anunțat organizațiile neguvernamentale WatchDog.MD, SBS-AXA și Institutul de politici publice, studiul este finanțat de Fondul European pentru Democrație (EED). Operatorii intenționează să sune circa 4 mii de alegători pe teritoriul Moldovei. Ei intenționează să-și publice rezultatele la sfîrșitul zilei de vot.
Potrivit CEC, o astfel de metodă de cercetare încalcă secretul votării și nu poate fi considerată exit-poll, deoarece operatorii de telefonie nu pot fi siguri că alegătorul a participat la alegeri.
Source:
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1921
- Populația:
- 120 locuitori
Mocearovca este un sat din cadrul comunei Carmanova din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Grigoriopol și la 90 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia satului constituia 120 de oameni. Satul Mocearovca a fost întemeiat în anul 1921.
Comments
(0)