Go to section: Fine art
12 december 2021, 11:00 Fine art views 2855
Patru sculptori și-au prezentat lucrările la Chișinău
12 december 2021, 11:00 Fine art views 2855

Patru sculptori și-au prezentat lucrările la Chișinău

O expoziție de grup cu genericul ”Maturare” a sculptorilor Ion Bolocan, Mihai Damian, Ioan Grecu și Ion Zderciuc a fost vernisată astăzi la Muzeul Național de Artă al Moldovei, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, artistul plastic Ioan Grecu a menționat că expoziția cuprinde 34 de lucrări de sculptură.

În debutul manifestării, directorul instituției, Tudor Zbârnea a afirmat că această expoziție este gândită instantaneu. ”Este o expoziție bine conturată. Despărțiți ca timp artistic de o generație, de la Ion Zderciuc la Ioan Grecu protagoniștii expoziției sunt artiștii care practică sculptura în adevăratul sens al cuvântului, de la cioplitul în lemn și piatră, până la prelucrarea metalelor. Sunt patru sculptori maturi și polivalenți, diferiți ca viziune plastică și estetică a formelor, patru feluri de a face sculptură”, a subliniat Tudor Zbârnea.

Potrivit sursei citate, evenimentul pune în dialog patru caractere diferite, cu ADN-uri sofisticate, într-o expoziție comună, întreginându-le creațiile cu noi valențe artistice ale sculpturii.

Expoziția va fi deschisă până la 9 ianuarie 2022.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

sculptor , expoziție

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
1205 locuitori

Ciolacu Nou este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Făgădău, Şoltoaia, Pocrovca, Ciolacu Vechi și Ciolacu Nou. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Fălești și la 113 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1205 de oameni. Satul Ciolacu Nou a fost menționat documentar în anul 1899.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.