Go to section: Theatre
24 october 2024, 14:00 Theatre views 834
Actori japonezi, pe scena Teatrului
24 october 2024, 14:00 Theatre views 834

Actori japonezi, pe scena Teatrului "Satiricus"

O trupă de actori de la Teatrul Chiten din Kyoto, Japonia, va prezenta în această seară pe scena Teatrului Național „Satiricus Ion Luca Caragiale” spectacolul „Ivona, Principesa Burgundiei”, inspirat de cea mai cunoscută piesă a dramaturgului polonez, Witold Gombrowicz.

Subiectul piesei este aparent simplu: la curtea Regelui Ignațiu, principele Filip se amuză cu prietenii săi comentînd fetele care aspiră la căsătoria cu el.

Din dorința de a sparge tiparele, o aduce la curtea regală pe Ivona, o tînără departe de standardele de frumusețe, tăcută și confuză, dar care reușește să scoată la suprafață viciile și mediocritatea ce domneau la curte, notează Noi.md cu referire la radiomoldova.

„E un rol foarte dificil, deoarece nu vorbesc aproape deloc în spectacol. Deci doar prin mișcare, prin expresia feței trebuie să transmit emoțiile”, susține actrița din Japonia, Hana Anegawa.

Spectacolul a fost realizat în viziunea cunoscutului regizor japonez, Motoi Miura, care este și directorul Teatrului Chiten din Kyoto.

„Ne bucurăm să fim la Chișinău, am fost foarte bine primiți”, a afirmat actorul din Japonia, Takahide Akimoto.

Reprezentanții celor două teatre s-au împrietenit la un festival internațional și acum colaborează la proiecte comune.

„Teatrul japonez nu este prea cunoscut spectatorilor din Chișinău, iar pentru noi este o onoare să lucrăm cu acest mare maestru Motoi Miura, care montează spectacole în toată Europa”, a menționat directorul Teatrului „Satiricus”, Sandu Grecu.

După Anul Nou, regizorul nipon va reveni la Chișinău pentru a monta cu actorii de la „Satiricus” nemuritoarea piesă „Macbeth” de Shakespeare. Noua producție scenică va fi prezentată în primăvară în Japonia.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1860
Populația:
585 locuitori

Zolotievca este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Nicolaevca, Larga și Zolotievca. Localitatea se află la distanța de 57 km de orașul Anenii Noi și la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 585 de oameni. Satul Zolotievca a fost menționat documentar în anul 1860.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.