Go to section: Theatre
22 february 2013, 12:05 Theatre views 6108
22 february 2013, 12:05 Theatre views 6108

Baletul "Coppelia" va fi prezentat pe scena Teatrului Național de Operă și Balet


Foto: newsmoldova.ru

Baletul "Coppelia" de compozitorul francez Leo Delibes va fi prezentat la 24 februarie pe scena Teatrului Național de Operă și Balet, informează Novosti-Moldova cu referire la serviciul de presă al teatrului.

"Muzica" Coppeliei "de Delibes este înalt apreciată, fragmentele cele mai bune sînt bine cunoscute, deși în întregime în sălile de concert nu răsună prea des. Succesul "Coppeliei" este asigurat în mare măsură de scenele folclorice – conform subiectului în balet răsună nu numai cântece și dansuri franceze, dar mazurka poloneză și krakowiak, czardașul maghiar și balade.

Coregrafia - Marius Petipa și Enrico Cecchetti, în redacția lui Marat Gaziev. Principalele partide sînt interpretate de maestrul în artă Cristina Terentiev, Alexandru Bălan și Igor Gerchiu. Decorațiile și costumele de Marina Sokolova (Moscova). Dirijor – Maestrul în arte Marin Balan.

Keywords:

balet , teatru , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1517
Populația:
3585 locuitori

Şerpeni este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Şerpeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Şerpeni este situat la o distanţă de 25 km de oraşul Anenii Noi şi la 57 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3585 de oameni. Prima atestare documentară a localităţii datează dina nul 1517.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.