Go to section: Literature
28 october 2013, 11:58 Literature views 11919
28 october 2013, 11:58 Literature views 11919

O culegere de epigrame din Moldova, desemnată drept cartea de umor a anului în România


Foto: trm.md

Scriitorul Gheorghe Bîlici s-a învrednicit de Premiul „Cea mai bună carte de umor a anului" la Festivalul Naţional de Satiră şi Umor „Ion Cănăvoiu", ediţia a XXI-a, care s-a desfăşurat la Tîrgu Jiu, România, relatează trm.md.

Epigramistul Gheorghe Bîlici a declarat pentru trm.md că premiul i-a fost decernat pentru lucrarea „O mie şi una de epigrame", care a apărut la Editura „Gunivas" în acest an. La această categorie au concurat peste 30 de lucrări. Epigramistul a menţionat că, spre regret, nu a putut merge să-şi ridice premiul, dar s-a arătat mulțumit că opera sa a fost apreciată în cadrul Festivalului Naţional de Satiră şi Umor „Ion Cănăvoiu".

Evenimentul a fost organizat, în perioada 24-27 octombrie, de către Consiliul Judeţean Gorj, România, cu suportul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj.

În cadrul celei de-a XXI-a ediții a Festivalului Naţional de Umor „Ion Cănăvoiu" au participat atît umorişti profesionişti, cît și amatori. Ei au putut concura la secțiunile „Cea mai bună carte de umor a anului", „Epigramă", „Fabulă", „Proză umoristică scurtă", „Parodie/poezie satirică" şi „Caricatură/fotografie umoristică".

Gheorghe Bîlici a obţinut cu volumul „O mie şi una de epigrame" și premiul I la un festival de umor de la Alba Iulia, dar și un premiu special la Bistriţa, România.

Source: trm.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
169 locuitori

Afanasievca este un sat din cadrul comunei Crasnîi Vinogradari din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Dubăsari și la 65 km de Chișinău. Populaţia satului Afanasievca alcătuia 169 de oameni în anul 2011. Satul Afanasievca a fost înființat în anul 1925.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.