Go to section: Literature
16 june 2013, 13:00 Literature views 10377
16 june 2013, 13:00 Literature views 10377

O călătorie în universul eminescian


Foto: trm.md

Expoziţia "Vreme trece, vreme vine…" a fost inaugurată în scuarul din preajma statuii lui Ştefan cel Mare şi Sfînt. Evenimentul a fost organizat de Institutul Cultural Român (ICR) "M. Eminescu" în parteneriat cu Primăria capitalei.

Locuitorii şi oaspeţii capitalei au posibilitatea să parcurgă itinerarul zbuciumat al poetului de la copilăria sa, la Ipoteşti, şi pînă în ziua cumplită a morţii sale din 15 iunie 1889. Momentele definitorii sînt prezentate în 22 de bannere, expuse la eveniment, relatează trm.md.

În cadrul expoziției a avut loc o acțiune care va facilita cunoaşterea mai bună a operei eminesciene. ICR "M. Eminescu" a dăruit 200 de Dicţionare enciclopedice Mihai Eminescu bibliotecilor publice, universitare și raionale.

Expoziţia "Vreme trece, vreme vine..."  va ajunge în mai multe localităţi din Moldova. Pe viitor  vor fi organizate în acelaşi format expoziţii consacrate lui Bănulescu-Bodoni, Dimitrie Cantemir, Alexei Mateevici, relatează trm.md.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
1602 locuitori

Musteaţa este un sat şi comună din raionul Făleşti. Musteaţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 10 km de orașul Fălești și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1602 oameni. Satul Musteaţa a fost menționat documentar în anul 1490.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.