Go to section: Literature
20 october 2020, 12:30 Literature views 4344
Cunoaște-i pe ai noștri! În Moldova sosesc diplomele de aur ale forumului literar (Foto)
20 october 2020, 12:30 Literature views 4344

Cunoaște-i pe ai noștri! În Moldova sosesc diplomele de aur ale forumului literar (Foto)

Poeta, prozatoarea, traducătoarea, membra Asociației scriitorilor ruși din Moldova, Victoria Cembarțeva a devenit deținătoarea diplomei de aur al celui de-al XI-lea forum internațional literar slavon de e "Viteazul de Aur" (Золотой витязь), în două categorii - "Traducere Literară" - pentru colecția de traduceri poetice și "Publicistica" - pentru manuscrisul cărții "Armenia. Scrisori de la arcă", transmite Noi.md.

Ea a mulțumit din suflet organizatorilor și membrilor juriului pentru aprecierea înaltă a lucrărilor sale.

"Este deosebit de important că mult stimatul juriu a apreciat, inclusiv, poeziile poeților armeni în traducerile mele și cartea mea eseu despre Armenia! În lumina evenimentelor tragice de astăzi, îndrăznesc să o consider nu doar o răsplată, ci o exprimare deschisă a poziției comunității culturale ruse față de tragedia care are loc", a menționat Victoria Cembarțeva.
Ea i-a mulțumit de asemenea, lui Nicolae Burleaev, Alexandru Evsiukov și Alexander Orlov pentru posibilitatea de a participa la acest forum, a exprimat o deosebită recunoștință Anei Evtihiev pentru citirea atentă și recenzia subtilă, dar și-a felicitat și colegii nominalizați - traducătoarea și prozatoarea Sate Hovakinean și traducătoarul Krzysztof Szatrawski.

Source: noi.md

Keywords:

diploma , literatura , forum

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1920
Populația:
995 locuitori

Fundurii Noi este un sat şi comună din raionul Glodeni. Fundurii Noi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Glodeni și la 162 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 995 de oameni. Satul Fundurii Noi a fost înființat în anul 1920.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.