|
Secretele Combinatului Cricova, dezvăluite de directorul acestuia
La Editura „Litera" a ieşit de sub tipar cartea „Cricova – destinul meu", semnată de directorul general al Combinatului Cricova, Valentin Bodiul. Cartea a fost prezentată în cadrul unui eveniment desfăşurat în incinta galeriilor subterane de la Cricova, relatează NOI.md cu referire la Serviciul de presă al Combinatului.
Publicaţia este o viziune a generaţiei din care face parte Valentin Bodiul, care are o activitate de peste 45 de ani în domeniul vinicol şi viticol, dintre care peste un sfert de veac – în calitate de director al Combinatului de Vinuri „Cricova".
Cartea dezvăluie tainele vinificaţiei moldoveneşti, istoriile nespuse din beciurile de la Cricova, dar şi redă informaţii despre generaţii întregi de vinificatori. La nivel de ţară, Combinatul de Vinuri „Cricova" este unicat, experienţa acumulată de el fiind de nepreţuit, iar istoria lui are un caracter de excepţie. Anticipînd aşteptările societăţii, autorul Valentin Bodiul a încercat să adune la un loc, să sintetizeze şi să prezinte publicului larg principalele repere ale dezvoltării, maturizării şi ascensiunii Combinatului. Cartea este un omagiu pentru toţi cei care au contribuit şi contribuie la dezvoltarea Combinatului – patrimoniu cultural naţional al ţării.
La prezentarea cărţii „Cricova – destinul meu" au participat reprezentanţi ai administraţiei publice din Republica Moldova; preşedinţii RM Mircea Snegur şi Petru Lucinschi, reprezentanţi ai mediului academic, oameni de afaceri şi reprezentanţi ai misiunilor diplomatice.
„Sper că această carte să fie un martor al epocii. O epocă a marilor schimbări şi aspiraţii, a speranţelor. Publicarea acestei cărţi este o încercare de a atrage atenţia societăţii, dar şi a guvernanţilor asupra problemelor cu care se confruntă ramura vitivinicolă. Sînt convins că anume în această ramură se poate şi trebuie să se creeze valoare adăugată, să fie implicaţi o mulţime de oameni", a declarat autorul Valentin Bodiul.
Primul preşedinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, a semnat o referinţă pentru cartea „Cricova – destinul meu".
„Cartea este şi martorul ocular al evenimentelor care s-au perindat pe parcursul a circa 50 ani din istoria modernă a ţării. Perioada care a inclus în sine trecerea de la o formaţie economico-socială la alta, preţul, tributul care îl plăteşte societatea în acest context. Un fapt incontestabil este că autorul, V.E. Bodiul, şi-a expus viziunile ca om al cetăţii, adică ca cetăţean al Republicii Moldova cu o poziţie civică fermă, fie chiar şi uneori subiectivă", se arată în referinţa lui Mircea Snegur.
Editată într-un tiraj de 2000 de exemplare, cartea „Cricova – destinul meu" va fi disponibilă, în curînd, în librării şi în magazinele de firmă Cricova.
Source:
- В какие сроки в Румынии надеются присоединиться к Шенгену
- Голосование диаспоры: запретить или отрегулировать?
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Внимание! Никогда не смешивайте эти 7 фруктов!
- Источник проблем планеты и человечества (Видео)
- Стволовые клетки можно вырастить самостоятельно - Голоданием
- Античный фонтан Антонина (Видео)
- Трёхостровское огневище: тайна древнего кургана на берегу Дона (+Фото)
- Нездоровый образ жизни - удел малообразованных людей
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1913
- Populația:
- 345 locuitori
Socii Noi este un sat din cadrul comunei Călugăr, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Fălești și la 133 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 345 de oameni. Satul Socii Noi a fost menționat documentar în anul 1913.
Comments
(0)