Go to section: Literature
28 february 2016, 12:35 Literature views 9488
Secretele Combinatului Cricova, dezvăluite de directorul acestuia
28 february 2016, 12:35 Literature views 9488

Secretele Combinatului Cricova, dezvăluite de directorul acestuia

La Editura „Litera" a ieşit de sub tipar cartea „Cricova – destinul meu", semnată de directorul general al Combinatului Cricova, Valentin Bodiul. Cartea a fost prezentată în cadrul unui eveniment desfăşurat în incinta galeriilor subterane de la Cricova, relatează NOI.md cu referire la Serviciul de presă al Combinatului.

Publicaţia este o viziune a generaţiei din care face parte Valentin Bodiul, care are o activitate de peste 45 de ani în domeniul vinicol şi viticol, dintre care peste un sfert de veac – în calitate de director al Combinatului de Vinuri „Cricova".

Cartea dezvăluie tainele vinificaţiei moldoveneşti, istoriile nespuse din beciurile de la Cricova, dar şi redă informaţii despre generaţii întregi de vinificatori. La nivel de ţară, Combinatul de Vinuri „Cricova" este unicat, experienţa acumulată de el fiind de nepreţuit, iar istoria lui are un caracter de excepţie. Anticipînd aşteptările societăţii, autorul Valentin Bodiul a încercat să adune la un loc, să sintetizeze şi să prezinte publicului larg principalele repere ale dezvoltării, maturizării şi ascensiunii Combinatului. Cartea este un omagiu pentru toţi cei care au contribuit şi contribuie la dezvoltarea Combinatului – patrimoniu cultural naţional al ţării.

La prezentarea cărţii „Cricova – destinul meu" au participat reprezentanţi ai administraţiei publice din Republica Moldova; preşedinţii RM Mircea Snegur şi Petru Lucinschi, reprezentanţi ai mediului academic, oameni de afaceri şi reprezentanţi ai misiunilor diplomatice.

„Sper că această carte să fie un martor al epocii. O epocă a marilor schimbări şi aspiraţii, a speranţelor. Publicarea acestei cărţi este o încercare de a atrage atenţia societăţii, dar şi a guvernanţilor asupra problemelor cu care se confruntă ramura vitivinicolă. Sînt convins că anume în această ramură se poate şi trebuie să se creeze valoare adăugată, să fie implicaţi o mulţime de oameni", a declarat autorul Valentin Bodiul.

Primul preşedinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, a semnat o referinţă pentru cartea „Cricova – destinul meu".

„Cartea este şi martorul ocular al evenimentelor care s-au perindat pe parcursul a circa 50 ani din istoria modernă a ţării. Perioada care a inclus în sine trecerea de la o formaţie economico-socială la alta, preţul, tributul care îl plăteşte societatea în acest context. Un fapt incontestabil este că autorul, V.E. Bodiul, şi-a expus viziunile ca om al cetăţii, adică ca cetăţean al Republicii Moldova cu o poziţie civică fermă, fie chiar şi uneori subiectivă", se arată în referinţa lui Mircea Snegur.

Editată într-un tiraj de 2000 de exemplare, cartea „Cricova – destinul meu" va fi disponibilă, în curînd, în librării şi în magazinele de firmă Cricova.

Source: www.noi.md

Keywords:

Cricova , vin , carte

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1871
Populația:
34 locuitori

Zviozdocica este un sat din cadrul comunei Ucrainca, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Căușeni și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 34 de oameni. Satul Zviozdocica a fost menționat documentar în anul 1871.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.